Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2024

Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'nin Akreditasyon Faaliyetleri Hız Kazandı

Türkiye'nin stratejik kalkınma planları çerçevesinde nitelikli işgücüne katkı sağlamak amacıyla Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) teşvik ve desteğiyle Meslek Yüksekokulları ve mezunlarının niteliklerinin artırılması için 2021 yılında kurulan Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) Meslek Yüksekokulu programlarının belirlenmiş standartlara, kalite kriterlerine ve performans ölçütlerine uygunluğunun değerlendirilmesini sağlamak için 2023 yılında Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 83 Meslek Yüksekokulu programında akreditasyon yetkisi almıştır.

Faaliyetleri doğrultusunda Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden 2024 yılında şimdiye değin 44 Üniversite ve 170 Meslek Yüksekokulu’ndan 333 başvuru gerçekleşmiştir.

Üniversitemizde hız kazanan akreditasyon süreçleri ile ilgili meslek yüksekokullarımız da MEDEK ve akreditasyon süreçleri ile ilgili bilgilere ulaşmak için MEDEK web adresini ziyaret edebilirler.

MEDEK Süreç takvimi ise ekte yer almaktadır.