Ana İçeriğe Atla
Yeni Görünüm

Eğiticilerin Eğitimi Kapsamında "Öğretimde Global ve Lateral Düşünme Tekniklerinin Kullanımı" Eğitimi Gerçekleştirilmiştir.

Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü tarafından yürütülen 2026 Yılı Eğiticilerin Eğitimi Takvimi kapsamında, “Öğretimde Global ve Lateral Düşünme Tekniklerinin Kullanımı” başlıklı eğitim, 2 Ekim 2026 Cuma günü saat 10.00’da Doç. Dr. Cennet Göloğlu’nun sunumuyla gerçekleştirildi.
Eğitimde, global ve lateral düşünme tekniklerinin öğretim süreçlerinde kullanımı ele alındı. Bu düşünme yaklaşımlarının öğrencilerin farklı bakış açıları geliştirmelerine, konuları bütüncül değerlendirmelerine ve problemlere alternatif çözümler üretmelerine katkısı üzerinde duruldu. Ayrıca, söz konusu tekniklerin derslerin planlanması ve yürütülmesi süreçlerinde nasıl değerlendirilebileceğine ilişkin bilgi ve deneyimler paylaşıldı.
Eğitim kapsamında, öğretim süreçlerinde farklı düşünme yöntemlerinden yararlanmanın önemi vurgulanırken, katılımcıların bu yaklaşımları kendi derslerine ve eğitim uygulamalarına uyarlamalarına yönelik değerlendirmelerde bulunuldu. Program, eğitim-öğretim faaliyetlerinde yenilikçi ve öğrenci merkezli yaklaşımların geliştirilmesine yönelik bilgi paylaşımıyla tamamlandı.

Fotoğraflar


Gösterim: 16
Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2026